Spotkanie wokół kuchni wegańskiej na UŁ

Miejsce wydarzenia: Franciszkańska 1/5, Pałac Biedermanna
Czas: 13 października 2024 (niedziela) 17:00 - 18:30

Jeśli chcecie poznać smakowite, zdrowe i w pełni roślinne alternatywy dla tradycyjnych potraw, a także dowiedzieć się, jak skutecznie wprowadzić do swojego życia zmiany - żywieniowe i nie tylko - zapraszamy na spotkanie wokół kuchni wegańskiej z Kają Bilską, które odbędzie się w niedzielę (13 października) o godz. 17.00 w Pałacu Biedermanna.

Spotkanie z Kają Bilską – edukatorką, specjalizującą się w dobrej komunikacji i byłą szefową kuchni w Majne Szwajne – jest wydarzeniem towarzyszącym wystawie fotografii We Animals „UKRYTE – Zwierzęta w antropocenie” (przejdź do strony wystawy).

Z power speecha Kai dowiecie się m.in.:

  • Czym są oczekiwania i jaki wpływ mają na naszą rzeczywistość?
  • Czym jest mityczna strefa komfortu oraz jak z niej wyjść i nie zwariować?
  • Na czym polega metoda małych kroków, prowadzących do wielkiej zmiany?

potrawy wegańskie

W trakcie spotkania Kaja przybliży tajniki roślinnej kuchni oraz opowie, w jaki sposób czerpać radość z dokonywania świadomych wyborów oraz jak wsłuchać się w to, co mówi nasz organizm. Uczestnicy będą mieli także okazję spróbować roślinnych potraw, przygotowanych przez wegańskie bistro Majne Szwajne.

Za filozofią, która towarzyszy mi w gotowaniu, stoi prostota – ma być domowo i kraftowo. To ukłon w stronę smaków dzieciństwa, dań przygotowanych od serca i z dbałością, jak u mamy czy babci, ale… ze współczesnym twistem! Niezwykle ważnymi elementami tego procesu są dla mnie także świadomość i uważność

tłumaczy Kaja Bilska.

Miłość do świata i wszystkich jego stworzeń to baza, z której czerpie każdy związany z Majne Szwajne, a naszą misją jest karmienie ludzi dobrym jedzeniem i radością! Zapraszam do podróży po kulinarnych meandrach smaku oraz życia w zgodzie z naturą i wszystkimi jej elementami

podsumowuje prowadząca spotkanie.

BIO PROWADZĄCEJ

portret Kai Bilskiej

Kaja Bilska – edukatorka z pasją, zawodowa mówczyni, autorka ponad 2000 warsztatów z zakresu dobrej komunikacji. Od ponad 17 lat pracuje z ludźmi, wspierając ich kompetencje i świadomy rozwój. Pasjonatka gotowania prosto z serca, w latach 2019-2022 szefowa kuchni Majne Szwajne, specjalistka od łączenia smaków i kulinarnej idei Zero Waste. Ambasadorka energii, entuzjastka zmiany, w swojej pracy pokazuje, jak dokonywać świadomych wyborów w praktyce i czerpać z tego prawdziwą radość! Podczas szkoleń i warsztatów rozbija energetyczny bank: wymiata z zakamarków głowy mentalny kurz, pokazuje, jak skutecznie korzystać z zasobów wewnętrznych i uczy, jak zbudować dobrą relację z najważniejszą osobą na świecie – samym sobą.

 

Redakcja: Bartosz Kałużny (Centrum Komunikacji i PR UŁ)

Misją Uniwersytetu Łódzkiego jest rzetelne prowadzenie badań naukowych oraz aktywne głoszenie prawdy z nich płynącej, tak by mądrze kształcić kolejne pokolenia, być użytecznym dla społeczeństwa oraz odważnie odpowiadać na wyzwania współczesnego świata. Doskonałość naukowa jest dla nas zawsze najlepszym kompasem. Nasze wartości to: odwaga, ciekawość, zaangażowanie, współpraca i szacunek.

Szczegóły wydarzenia

Miejsce wydarzenia: Franciszkańska 1/5, Pałac Biedermanna

Data i godziny wydarzenia: 13 października 2024 (niedziela) 17:00 - 18:30

  • PN
  • WT
  • ŚR
  • CZ
  • PT
  • SB
  • ND